Ma végre találkozott ihlet és idő. Régóta nem hallottak egymásról, az utóbbi hónapokban pedig nagy ívben ki is kerülték egymást. Ha volt időm írni, sehol nem volt az ihlet, ha pedig megcsapott az ihlet, az idő csúszott ki a kezeim közül. Ma végre “összejöttek”, üdvözöljétek egymást, és ígérjétek meg Éjának, hogy gyakrabban találkoztok ezután….

IMG_7555

Az idő fogaskerekének fordulatszáma ugyanis egyenesen arányos a gyerekek számával. Tudom. Harminc fölött gyerekek nélkül is gyorsabban peregnek a másodpercek.

…bezzeg tiniként, alig akart telni az idő…na mindegy….

Háromgyerekes édesanyaként, harminc pluszoson pedig még a francia tézsévénél és a gyalogkakukknál is gyorsabban halad. Alig nyitom ki a szemem reggel, máris csukhatom be este, (az mellékes most, hogy éjjel hányszor nyitom ki….) és csak pislogok nagyokat a sok történés közepette. Nagyot nyílal néha a felismerés, hogy egyetlen szemrebbenés, és már iskolások lesznek, kettőt fordulunk, és készülhetünk máris a szalagavatójukra, aztán jönnek-mennek a csajok, pasik, és mi csak pislogunk nagyokat.

Már megint eltelt egy nap???

 

Kicsi Lénánk alig két hónapja érkezett meg közénk, de már két növekedési ugráson is túl vagyunk…egyre több mindent fog fel a világból, és egyre szorosabb a kötődés köztünk. Egyre természetesebben mondom ki, hogy mi most már öt személyes bérletet váltottunk. Ráadásul egy életre szólót. Néha azért elfeledkezem magamról, és “mindanégyenezek”, de hamar ki is javítom magam, azaz mind az öten. Szeretem ezt mondogatni. Mert nem hiába mondják, vigyázz, mit kívánsz, még a végén valóra válik. Nos, én mindig három gyereket akartam….

Lénával kiegészülve, úgy érzem, most már csak vigyáznunk kell arra, amink van.

 

 

Sokszor érzem, hogy az idő kicsit ellenünk dolgozik, de hamar belátom, hogy tér és idő nélkül mi sem léteznénk, és máris kedvesebben gondolok az idő fogalmára. Ebben az idővel vívott szélmalomharcban pedig a legnagyobb kihívást nem az jelenti, hogy hogyan tűnjek fiatalabbnak vagy hogyan tömjem tele a perceket élményekkel,

hanem a lelassulás.

 

Képes vagyok-e arra, hogy befogadjam az ingereket, a gyerekek mosolyát, mondatait, ölelését, a Vincével töltött időt úgy, hogy közben a hétköznapok rutinján, intéznivalókon, a szennyeshegyeken és a mosatlantengeren, a rendetlenségen, a kakis pelusokon, a sok nyavajgáson és síráson túl észrevegyem a lényeget.

Képes vagyok-e egyetlen percben meglátni az örökkévalóságot?

IMG_8995-1

 

Ehhez nem elég haladni az árral, és cikázni az elaprózott tennivalók között, néha meg kell állnom. És felül kell kerekednem a százezernyi tennivalón. Mert a nap nyolcvan százaléka mégiscsak pakolásból, szoptatásból, pelenkázásból, súrolásból, szervezésből és még több szoptatásból és még több pakolásból áll.

31542965_10155772058623192_2716778715521482752_n30727829_10155740498903192_3457876164259872768_n

 

29680957_10155695159388192_1396245289_o

Ilyenkor kellene felülkerekednem a sok rinyán és taknyon, porcsimbókon és eldugult kagylón, összefirkált padlón, hisztin és testvérpárbajon, az egész hangos pereputtyon. Ezt kellene gyakorolnom, hogy a sok méreg mellett hálát is érezzek akkor is, amikor összecsapnak a fejem fölött a hullámok. Tudjak leülni, töltsek ki egy kávét magamnak, pihenjek meg, és csak ezután kezdjem elölről az egészet.

cropped-30226888_10155724476338192_7638779239231127552_n.jpg

Ha pedig májusra egy listát kellene összeállítanom arról, hogy mit szeretnék elérni ebben a hónapban, akkor első helyen szerepelne a lelassulás. Szeretnék mindent kicsit lassabban csinálni. Lassabban főzni reggel a kávét, és lassabban elfogyasztani, lassabban öltöztetni, lassabban vetkőztetni, lassabban járni, lassabban vinni, hozni, lassabban beszélni, lassabban enni, lassabban fektetni.

Türelmesebb akarok lenni, mert abból sosem elég…azt akarom, hogy tizedszer is ugyanolyan hangnemben mondjam el nekik, mint először, hogy öltözzenek már fel, jöjjenek fogat mosni, ne álljanak fel az asztaltól reggeli közben, ésatöbbiésatöbbi. S türelmesebb akarok lenni magammal szemben is.

Szeretnék jobban és többet figyelni önmagamra. Nem csak a hajmosásra és a körömfestésre értem, hanem a lélekmunkára is. Szeretnék több irodalmat olvasni, több zenét hallgatni, klasszikusokat is és David Bowiet, szeretnék olyan filmeket nézni, amelyek megdolgoztatják a lelkem is, nemcsak a szemem.

Szeretnék minden nap imádkozni, és legalább egyszer elmenni templomba, hogy hálát adjak Istennek mindazért, amim van. A gyönyörű családomért, az egészségért, az otthonunkért, a tágabb családért és a barátainkért.

Szeretnék többet írni, hogy gyakrabban találkozhassam önmagammal.

IMG_8916

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s